BBN en Arslan Ter Wee advocaten begeleiden Dutch Nutrition bij de overname door FrieslandCampina

BBN heeft samen met Arslan Ter Wee advocaten de onderneming Dutch Nutrition geadviseerd bij de overname door FrieslandCampina. Dutch Nutrition is een onderneming die actief is in het mengen, verpakken en verkoop van gespecialiseerde baby- en kindervoedingsproducten. Met deze overname is het nu onderdeel geworden van FrieslandCampina Specialised Nutrition, waar ook de grote kindervoedingsmerken zitten.

De overname van FrieslandCampina was strategisch aantrekkelijk om verdere groei van de huidige bedrijfsactiviteiten te realiseren, terwijl FrieslandCampina haar supply chain-netwerk voor kindervoeding versterkt, een belangrijke wereldwijde groeicategorie. Dutch Nutrition startte de productie op in 2017 in Zwolle en telt dertig medewerkers.

De overname werd begeleid door adviseurs van BBN (Martin Kuiper en Piet Wessels) en Arslan Ter Wee advocaten (Ali Arslan). De samenwerking en begeleiding van het gehele verkoopproces vond plaats in het 2e kwartaal van dit jaar onder uitdagende COVID-19 omstandigheden. “Het bijzondere van deze transactie is dat de hele transactie in de eerste twee maanden van de Corona is afgewikkeld. Alle bij de transactie betrokken adviseurs hebben tijdens de Corona-crisis hard gewerkt om samen de transactie af te ronden, hetgeen ook gelukt is.”, aldus Ali Arslan.

BBN richt zich op het adviseren en ondersteunen van MKB-ondernemingen bij groei- en continuïteitsvraagstukken. De corporate finance tak binnen BBN ondersteunt ondernemers bij vraagstukken waarin financiering dan wel aan- of verkoop een rol speelt, teneinde de groei of continuïteit van de onderneming te bevorderen. 

Arslan Ter Wee advocaten is van oorsprong een Zwols kantoor, gericht op ondernemers, dat in 16 jaar is uitgegroeid tot een groep veelzijdige specialisten die, regionaal en landelijk, ondernemers adviseren bij onder andere verkoop, fusies en overnames, herstructureringen en reorganisaties. 

Deel op Twitter
Deel op Linkdin