BBN Oplossingen Bedrijf overnemen

Bedrijf overnemen

BBN: voor een weloverwogen overname

Wilt u een (deel van een) ander bedrijf overnemen? Of met een ander bedrijf fuseren? Dan is een goede voorbereiding belangrijk. Er zijn veel aspecten waar u bij een overname of fusie rekening mee moet houden. Hoe vindt u de ideale overnamekandidaat? En hoe bepaalt u vervolgens de juiste transactie?

Strategische bedrijfsovername

Met het overnemen van of het fuseren met een andere onderneming kunt u de groei van uw bedrijf versnellen. Belangrijke vraag is hoe dit past in uw strategie en de persoonlijke ambities van de aandeelhouder. Een overname of fusie kan interessant zijn om schaalvoordelen te bereiken of uw marktpositie te versterken. Ook kan een overname helpen om specifieke knowhow te verkrijgen of uw diensten- of productenpakket uit te breiden.
Bij het overnameproces is het belangrijk om u te behoeden voor mogelijke valkuilen. Wij zorgen voor een effectief en efficiënt proces, waarmee het optimale resultaat wordt behaald.

Overnamemogelijkheden

BBN adviseert ondernemers al jaren bij de aankoop van bedrijven in verschillende varianten. Denk hierbij aan bedrijfsopvolging door familieleden, management buy-ins, management buy-outs en strategische fusies.
Met welke vorm u ook te maken heeft; een bedrijfsovername is niet zonder risico’s. Het is een spannend en intensief proces dat precisie vergt. Voegt de onderneming waarde toe en kan de investering daardoor worden terugverdiend? Details zijn vaak van doorslaggevend belang.
Met een gedegen onderzoek brengen wij alle risico’s in beeld. Wij ontzorgen u tijdens het gehele traject, van het eerste gesprek tot due dilligence en de closing, zodat u alle aandacht kunt blijven besteden aan uw bedrijf.

Quote bedrijf overnemen - BBN Corporate Finance

“Een bedrijfsovername is een snelle route naar een succesvolle toekomst, maar dit is niet zonder risico’s.”

Succesvolle bedrijfs­overname:
zo doen we dat

Een bedrijf overnemen vergt veel tijd, aandacht en inspanning en vraagt om een zorgvuldige aanpak. Niet alleen brengen wij de kansen en risico’s in beeld, ook de integratie heeft onze aandacht. Dit werkt verhelderend en geeft houvast tijdens en na het overnameproces.

CONTACT

Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Stuur een mailtje naar [email protected] of neem direct contact op met een van onze partners. Wij helpen u graag.