BBN Oplossingen Bedrijfswaarderingen

Bedrijfswaardering

De juiste waarde voor een succesvolle transactie

Of u nu een belang in uw onderneming wil overdragen, medewerkers wil laten participeren, uw onderneming wil verkopen of inzicht wil krijgen in de waarde van een potentiële overnamekandidaat; een waardebepaling van het bedrijf vormt de basis.

Waardebepaling voor uw bedrijf

Een waardebepaling voor uw bedrijf geeft inzicht in de waarde bepalende elementen en kwetsbaarheden van uw onderneming. De strategie van uw onderneming heeft invloed op de bedrijfswaarde. Wilt u uw bedrijf verkopen of bent u klaar voor de volgende groeifase? Bij een bedrijfswaardering wordt vooral gekeken naar de toekomstverwachtingen. Daarom moet u goed nadenken over de koers die u wilt varen.

Doel van de waardebepaling voor uw bedrijf

Een bedrijfswaardering kan voor meerdere situaties interessant zijn. Het komt veel voor dat een waardering wordt uitgevoerd bij de aan- of verkoop van een bedrijf. Maar het kan ook zijn dat u een waardering nodig heeft bij fiscale vraagstukken, zakelijke geschillen, een financieringsaanvraag of een faillissement.

In veel van deze gevallen volstaat een indicatieve waardebepaling waardoor de kosten een stuk lager zijn. BBN Corporate Finance heeft uitgebreide ervaring met bedrijfswaarderingen en bespreekt graag wat in uw situatie de beste aanpak is.

“De strategie van uw onderneming heeft invloed op de bedrijfswaarde. Daarom moet u goed nadenken over de koers die u wilt varen.”

Bedrijfswaarde bepalen:
zo doen we dat

De waarde van uw onderneming wordt mede bepaald door de markt- en concurrentiepositie, de risicospreiding, schaalvoordelen, competenties van het management en de financiële prestaties. Bij het bepalen van de waarde van uw bedrijf kijken wij niet alleen naar de toekomstige kasstromen, maar ook naar recente transacties in uw sector.

CONTACT

Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen? Stuur een mailtje naar [email protected] of neem direct contact op met een van onze partners. Wij helpen u graag.