Bedrijf verkopen 

Onze aanpak bij bedrijfsverkoop

Denkt u erover om uw bedrijf te verkopen? Dit is een ingrijpende keuze. BBN begeleidt u van begin tot eind; van het adviseren bij voorbereidende werkzaamheden, keuzes maken tot en met het sluiten van de koopovereenkomst.

Verkoopfase van uw bedrijf

Bij het verkopen van een onderneming komen veel verschillende specialismen aan bod. Naast het vinden van de juiste koper krijgt u ook te maken met waardebepalingen, juridische zaken, fiscale aspecten, onderhandelingen, en nog veel meer. De grote belangen die met dit complexe proces gepaard gaan, vragen om een objectieve en kritische blik. Ook is timing een belangrijk onderdeel van het proces.

Wij nemen de regie in handen zodat uw belangen worden behartigd en doelen worden verwezenlijkt.

Bedrijf in zwaar weer verkopen

Wat als uw onderneming in zwaar weer verkeert en de tijd beperkt is? Veranderende (markt)omstandigheden zijn vaak de aanleiding om verkoop te overwegen. Soms is schaalvergroting nodig om continuïteit te waarborgen, bijvoorbeeld wanneer er sprake is van dalende marges of stijgende personeelskosten.

Dit vraagt om een pragmatische aanpak van ervaren adviseurs. Wij verkrijgen in korte tijd overzicht van de onderneming en haar specifieke eigenschappen. Op basis van deze scan brengen wij opties in beeld. Worden alle activiteiten verkocht of slechts een gedeelte? Wie zijn potentiele kopers en hoe minimaliseer je de risico’s voor de leveranciers, werknemers en aandeelhouder(s).

Met ruim twintig jaar ervaring bij BBN Business Improvement zijn wij gespecialiseerd in het verkoopklaar maken van uw onderneming. Wij helpen u graag bij elke stap. 

Succesvol uw bedrijf verkopen: zo doen we dat

De verkoop van uw bedrijf draait niet alleen om technische zaken en geld, maar ook om emotie, vertrouwen en kennis. Tijdens het proces komen al deze aspecten nadrukkelijk aan bod. De belangen en risico’s zijn groot en die houden wij goed voor ogen.

Wij ondersteunen u tijdens het hele traject: van voorbereiding tot en met de daadwerkelijke overdracht.